Scandic Hotels aktier

Scandic Hotels er en svensk hotelkæde med hovedsæde i Stockholm, Sverige. Hotelkæden gør sig særligt på de nordiske markeder, og har en stærk tilstedeværelse i Sverige, Danmark, Norge og Finland. Dertil har Scandic Hotels også en stærk tilstedeværelse i Tyskland og Polen.

Aktiekursen for Scandic Hotels aktier tog et ordentlig dyk i forbindelse med corona-krisen, hvilket var generelt for hele branchen, og har siden godt nok stabiliseret sig, men haft svært ved at finde tilbage til det niveau, som aktiekursen på lå inden corona-krisen. Spændende bliver det derfor at se, om Scandic Hotels aktier kan komme tilbage på tidligere tiders niveau.

Tror man på at Scandic Hotels kan komme tilbage igen, så kan der således vente store afkast og gode investeringer. I det følgende kan du se mere om Scandic Hotels aktier, herunder det faktum at Scandic Hotels aktier er cykliske aktier, og hvad det har af betydning for de investorer, der investerer i cykliske aktier såsom Scandic Hotels aktier.

Scandic Hotels har et stort fokus på klima og bæredygtighed

Scandic Hotels er den største hotelkæde i Norden, og har gennem deres mange hoteller et stort fokus på klima og bæredygtighed. Det ses eksempelvis ved at mere end 200 Scandic Hotels hoteller, er blevet certificeret med Nordic Swan Ecolabel. Deres motto bærer da også stort præg af netop fokus på klima og bæredygtighed, og lyder som følger: The planet does not need us – we need the planet.

Scandic Hotels aktier er placeret på volatile markeder

Scandic Hotels aktier er placeret på volatile markeder, hvilket vil sige, at der ofte er tale om meget volatile aktier. Det skyldes flere grunde, men som i bund og grund handler om, at Scandic Hotels aktier er såkaldte cykliske aktier. Vil du gerne vide mere om dette, så kan du læse meget mere om Scandic Hotels aktier og cykliske aktier længere nede.

Derfor kunne Scandic Hotels aktier gemme på et stort investeringspotentiale

Scandic Hotels aktier tog som nævnt indledningsvist et stort dyk i forbindelse med corona-krisen. Siden da er aktiekursen stabiliseret, og selvom aktiekursen har rejst sig siden den røg i bund i foråret 2020, så har den stadig haft svært ved at komme tilbage på tidligere tiders niveau.

Der har dog været tale om en støt stigning, og tror man på, at den varer ved, så kan der hurtigt gemme sig et stort investeringspotentiale i Scandic Hotels aktier. Det vil dog bero på mange forskellige faktorer, og det er derfor vigtigt, at man undersøger aktien og markederne helt til bunds, inden man beslutter sig for at investere i Scandic Hotels aktier.

Det er også værd at nævne, at Scandic Hotels har opnået en stærk position på de nordiske markeder, hvor de er blandt de bedste hotelkæder. Dertil har Scandic Hotels planer om at udvide deres aktiviteter til flere lande, og det bliver spændende at følge, hvad resultater som Scandic Hotels opnår med sine fremtidsplaner.

Der er altså flere gode tegn, men det er samtidig vigtigt at være opmærksom på, at aktiekursen har haft det svært siden foråret 2020, hvor corona-krisen lukkede samfundene ned. Det er derfor vigtigt at undersøge aktien grundigt, hvis man går med overvejelser om at investere i Scandic Hotels aktier.

Scandic Hotels aktier er cykliske aktier

Ved at være meget afhængige af forbruget i samfundet, og af at der er en god samfundsøkonomi, så er Scandic Hotels aktier såkaldte cykliske aktier. I Scandic Hotels tilfælde er cyklussen således samfundsøkonomien og forbruget i samfundet, og aktiekursen følger derfor de udsvingninger, der er i samfundsøkonomien og forbruget i samfundet.

Det betyder, at de cykliske aktier præsterer bedst, når der er godt gang i forbruget i samfundet, og når samfundsøkonomien er god. Det vil nemlig medføre, at flere forbrugere bestiller overnatninger og hotelophold, og som øger omsætningen, og dermed har en positiv effekt på omsætningen og resultaterne.

Når samfundsøkonomien omvendt er dårlig, og når forbruget falder i samfundet, så vil der være færre bestillinger af overnatninger og hotelophold. Dermed falder omsætningen og resultaterne forværres, hvilket i sidste ende vil have en negativ effekt på aktiekursen, der vil falde som følge af den faldende omsætning og de forværrede resultater.

Hvis man sætter sig grundigt ind i aktien og de bevægelser, som påvirker aktiekursen, så kan man forudsige hvor i cyklussen af aktien befinder sig. Dermed kan man sige noget om, hvorvidt aktiekursen vil stige eller falde, og man kan på den baggrund opnå en større sandsynlighed for succes på sine investeringer.

Det gør de cykliske aktier meget interessante, da man kan få store afkast på relativt kort tid, hvis man sætter sig grundigt ind i aktien og markederne. Husk dog på at det også kommer med en risiko, da de cykliske aktier også falder relativt meget, i de perioder hvor samfundsøkonomien er dårlig, og hvor forbruget falder.

Sørg derfor for at sætte dig grundigt ind i aktien og i de bevægelser, der er med til at påvirke aktiekursen. Det vil øge garantien for succes på aktiemarkedet, og gøre det nemmere at sige noget om, hvordan Scandic Hotels aktier vil udvikle sig i fremtiden.

Derfor er din egen grundige research nødvendig

Der er gode grunde til at lave sin egen grundige research af de aktier, som man har tanker om, at man gerne vil investere i. I bund og grund øger det dine chancer for succes, og mindsker samtidig risikoen for tab på dine investeringer. Derfor er din egen grundige research nødvendig og afgørende, hvis du gerne vil have størst mulig chance for succes på aktiemarkedet.

Der er mange måder at tilgå research og analyse af aktier, og der er ikke en bestemt formel for succes. Man kan dog aldrig gå helt galt, hvis man ser nærmere på den historiske aktiekurs, konkurrenter, økonomiske resultater og forventninger, samt på nogle af de markedsbevægelser, der gør sig gældende på aktiemarkedet for Scandic Hotels aktier.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen