Danske Bank aktier

Danske Bank er den største finansielle koncern i Danmark, og som i tillæg til kerneområdet i Danmark, også er stærkt repræsenteret på markeder i Sverige, Norge og Finland. Udover bankdelen består koncernen også af Danica Pension, Realkredit Danmark, Nordenia Leasing, Danske Capital og Home.

Danske Bank blev stiftet i 187 og har sit hovedsæde i København. Til daglig betjener Danske Bank op mod 4 mio. kunder. På tværs af koncernen er der knap 20.000 ansatte, og Danske Bank havde i 2019 et resultat på 15 mia. danske kroner. Med tiden er Danske Bank blevet en af de mest populære danske aktier.

I det følgende kan du se meget mere om Danske Bank, herunder hvad de er kendt for, og hvad der har gjort Danske Bank aktier så populære. Dertil har vi også set nærmere på betydningen af, at Danske Bank aktier er cykliske, og hvad det kan have af betydning for investorerne, og hvordan de kan bruge det til deres fordel. Se meget mere om alt dette i de følgende afsnit.

Det er Danske Bank mest kendt for

Danske Bank er den største og mest kendte bank i Danmark, men som på trods af den store anerkendelse også har været involveret i flere møgsager. Et godt eksempel på dette er den store hvidvaskningsskandale i 2018, hvor Danske Banks filial i Estland blev afsløret i at have medvirket til flere mistænkelige transaktioner. Skandalen var en af de største af sin slags i verdenshistorien.

Danske Bank aktier hører til på de finansielle aktiemarkeder

Danske Bank aktier hører til på de finansielle aktiemarkeder, og er i Danmark en af de største finansielle aktier. Er man derfor interesseret i store danske finansaktier, så er Danske Bank aktier nærmest umulige at komme uden om, når det kommer til at vælge de aktier, som man gerne vil undersøge. I det følgende kan du få mere viden om Danske Bank aktier.

Derfor er Danske Bank aktier populære

Der er flere grunde til at Danske Bank aktier er blevet så populære. Danske Bank er et af de største selskaber i Danmark, hvilket i sig selv gør aktierne interessante, og som har lokket mange investorer til. Dertil er der tale om aktier, der i perioder præsterer rigtig godt, mens Danske Bank som koncern ofte leverer store overskud.

De store overskud er med til at øge interessen og populariteten ved Danske Bank aktier, og ikke kun som følge af, at overskud og gode resultater lokker investorer til, hvilket får aktiekurserne til at stige, men også som følge af at Danske Bank aktier er udbytte aktier.

Ved at være udbytte aktier er der mulighed for at lave en ekstra gevinst, i tillæg til afkastet på en stigende aktiekurs. Dette er muligt så længe aktieselskabet leverer overskud, og da Danske Bank ofte har leveret overskud, har der også ofte været udbetalt gode udbytter til aktionærerne.

Der er også stor værdi i at Danske Bank har været en del af det danske aktiemarked i mange år, og ved at Danske Bank er en meget kendt dansk bank. Det er alt sammen med til at øge eksponeringen af Danske Bank aktier, og som tiltrækker investorerne. Disse årsager er blandt nogle af de største årsager til, at Danske Bank aktier er så populære.

Danske Bank aktier er cykliske aktier

Danske Bank aktier er såkaldte cykliske aktier, hvilket betyder, at aktierne stiger og falder i en cyklus. Denne cyklus kommer på baggrund af, at forbrugerne er mindre villige til at tage lån og kredit i bankerne, når samfundsøkonomien forværres, og der bliver færre penge at gøre med hos forbrugerne.

Omvendt vil forbrugerne tage flere lån og kredit, så snart at der er fremgang i samfundsøkonomien, og forbrugerne får flere penge mellem hænderne. På den måde kan man ved at forudsige aktiernes cyklus, kunne sige noget om hvordan aktierne vil præstere fremadrettet.

Det gør det muligt at investere på de rigtige tidspunkter, og ligesom aktierne skal ind i den stigende fase af deres cyklus. Ved at sætte sig grundigt ind i Danske Bank aktier, og de bevægelser der præger markedet, så kan man lave gode afkast på relativt kort tid.

Husk det kommer med en risiko, da cykliske aktier omvendt er meget udsatte, så snart de kommer ind i den nedadgående fase i deres cyklus. Det er derfor meget vigtigt, at man sætter sig grundigt ind i aktien og markedsbevægelserne, så man får størst mulig sandsynlighed for succes på sine investeringer.

Kigger man på den historiske aktiekurs for Danske Bank aktier, så er det da også nemt at få øje på, at der er tale om cykliske aktier. Man kan eksempelvis se på finanskrisen i 2008 og 2009, samt på den krise, der opstod i kølvandet på corona-krisen i 2020.

Her er der nemlig store fald i aktiekursen på Danske Bank aktier, hvilket hænger sammen med, at samfundsøkonomierne tog et ordentligt dyk. Dermed havde forbrugerne færre penge mellem hænderne, hvilket også gik ud over bankerne, der som konsekvens så store fald i deres aktiekurser.

Hver gang er Danske Bank aktier dog kommet ovenpå igen, og som viser, at Danske Bank aktier stiger, så snart der er gang i forbruget i samfundet, og når samfundsøkonomierne er i fremgang. Det gør Danske Bank aktier meget interessante for enhver, der er interesseret i at investere i cykliske aktier.

Kig selv nærmere på aktierne

Før du investerer i Danske Bank aktier eller andre aktier, så er det vigtigt, at du selv kigger nærmere på aktierne, og foretager en grundig analyse. Det vil nemlig være meget afgørende for, om du får succes med dine investeringer. Du bør aldrig investere efter andres aktietips, uden selv at have kigget nærmere på aktierne. Husk på dette gode råd, til hver gang du overvejer at investere i en aktie.

Du kan foretage en analyse af en aktie på flere måder, men uanset hvilken metode du bruger, så er en analyse i sig selv afgørende for, at du får succes på aktiemarkedet. Se eksempelvis nærmere på økonomien, aktiekurser, konkurrenter og lignende.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen